Agilent VEE Nedir?

Agilent Vee ile Cihaz Kontrolü ve test yazılımı geliştirme hakkındaki yazımıza başlamadan önce, VEE hakkında kısa bilgiler verelim. 1990 lı yıllarda oratya çıkmaya başlayan ilk ismi ile HP VEE(HP Visual Engineering Environment) olan grafiksel programlama dili, veri akışı temelli(data flow progamming) bir otomatik test geliştirme, veri analizi ve raporlama ortamıdır. Otomatizasyon gerektiren endüstrinin hemen her kolunda özellikle de askeri platformlar için test altyapıları geliştirme alanında sıklıkla kullanılmakta, gerek tasarım doğrulama, gerek üretim testleri gerekse doğrulama-geçerleme faaliyetleri konularında elektronik mühendislerinin tercihi olmaktadır.

Agilent Vee Nerelerde Kullanılır?

 

C/C++/Java/C# gibi Programlama dillerini bilmeye gerek kalmadan, Voltmetreler, osiloskoplar, güç kaynakları, spektrum analizörler, network anlizörler, logic analizörler gibi laboratuvar test cihazlarından hızlı bir şekilde ölçüm ve veri alınması, işlenmesi ve alınan verilerin sonrasında analiz edilmesi için sıklıkla kullanılmaktadır.

Agilent Vee ile Cihaz Kontrolü Nasıl Yapılır?

Agilent Vee ile Cihaz kontrolü, Direct IO, VXI Plug&Play driver, Panel Driver gibi cihaz kütüphanelerini kullanarak kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Direct IO haricindeki diğer iki yöntem ile, herhangi bir komut seti ve kütüphanesi kullanmadan cihazlarla haberleşilebilirken, Direct IO ile, test tasarımcısı kendi kütüphanelerini kendisi oluşturabilmekte ve cihaz ile daha karmaşık ve tüm kontrolü elinde bulunduran bir test yazılımı tasarlayabilmektedir.

Agilent Vee ile Cihaz Kontrolü

Agilent Vee ile Cihaz Kontrolü

Seri Kanal başta olmak üzere, GPIB, USB, Ethernet, VXI-11, SOCKET gibi haberleşme arayüzleri kullanarak, Keysight Vee ile cihazlarla haberleşebilir, otomatik test altyapıları geliştirebilirsiniz.

Bu amaçla, HP VEE, Agilent VEE veya Keysight VEE eğitimi derslerimize katılabilir, otomatik test altyapıları, test yazılımı geliştirme ve dokümantasyonu konularında danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

C# ile cihaz kontrolü hakkındaki yazımızı okudunuz mu?